Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A hierarchia és én – viszonyom a hierarchiához

március 2. @ 15:00 - 19:00

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt, minden barátunkat a Jövőképző következő eseményére, ahol folytatjuk beszélgetéseinket, eszközeink megosztását. Ezen a találkozón is találkozhatsz új gondolatokkal, ismerős és eddig nem ismerős emberekkel, velünk, és ami a legfontosabb, önmagaddal!

Vezetőként benne vagyunk egy hierarchiában legyakrabban nekünk is van vezetőnk, miközben vezetőként biztos, hogy vannak „alattunk” vezetettek. A „hierarchia az alá és fölérendeltségi rendszer” olvashatjuk a legtöbb meghatározásban és ebből kiolvasható, hogy az, aki alárendelt, az kevésbé fontos, aki pedig fölé-rendelt az fontosabb. Ebben a hierarchia felfogásban ez az alá-, fölérendeltség kódolja, hogy nem lehetünk egyenlőek. Mivel nagyobbrészt ebben élünk, ez természetes, olyan mintha a világ csak így tudna működni.

  • De valóban ez a vezetői hierarchia a természetes, vagy létezik egy más egy valóban természetes hierarchia?
  • Létezhet olyan vezetési rendszer, amiben mindenki egyenlő mértékben fontos és mégis szituációról szituációra változik, hogy ki a fontosabb?
  • Lehet olyan szervezeti kultúrát teremteni, amiben az emberek egyenlőnek érzik magukat, miközben elfogadják, hogy hierarchia nélkül nem vagyunk képesek jól működni?

A hierarchiához fűződő viszonyunk, a képzeteink arról, hogy mit is jelent a hierarchia alapvetően meghatározzák a szervezeti magatartásunkat. Hatással van arra, hogy mennyire lesz eredményes a cégen belüli együttműködés, milyen vezetőkké válunk és a vezetők – vezetettek vizonyrendszerében hogy fogjuk magunkat érezni. Ezért érdemes ránézni arra, hogy mi a viszonyunk a hierarchiához.

A részvétel nem ingyenes és nem is fizetős. Tovább kísérletezünk az ajándékgazdaság (gift economy) egyik formájával, amely az eseménysorozat és csoportunk fenntarthatóságát teszi lehetővé. Kérünk, hogy lehetőségeidhez mérten járulj hozzá költségeinkhez a helyszínen.

Szeretettel várunk, a Jövőképző csapata

Részletek

Dátum:
március 2.
Időpont:
15:00 - 19:00
Esemény kategóriák:
,

Szervező

Emich Szabolcs
Telefon:
+36309899094
E-mail:
szabolcs@emich.hu

Helyszín

Fénylőház
Lövöház utca 16/a.
Budapest, Budapest 1024 Magyarország
+ Google Térkép