Barion Pixel

Biográfiai műhelymunka coachoknak és más segítő embereknek

A képzés dátuma:

2021.10.16.

A képzés ideje:

00:00

Esemény helyszine

Önismereti-alapú módszertani képzés

Segítő szakmában olykor azt érezhetjük: inspirálódni vágyunk, kitekinteni, tágítani a korlátainkat, új impulzusokra, nézőpontokra, megközelítésekre lenne szükségünk. Arra, hogy egy támogató közegben hasonló kérdéseket hordozó és lélekállapotban lévő emberekkel, szakmabeliekkel találkozzunk, szakmai eszmecsere közben önmagunkra és munkánkra új módon rálássunk. Azt érezhetjük: Mindig csak adunk—

Itt most kaphatsz is: figyelmet, jelenlétet, eszközt, módszertant, egy csoport megtartó erejét három kísérő hordozásában.

A keretet a biográfiai munka adja, amely a Rudolf Steiner által kidolgozott antropozófiai emberismereten alapul, és amelyet Bernard Lievegoed és Gudrun Burkhard bontakoztattak ki önismereti és önfejlesztési úttá.

Időtartam: 2×1 nap (2×8 óra) alapozó + 6×6 óra mélyebb folyamat

A biográfiai munka Dr. Bernard Lievegoed kezdeményezése nyomán találta meg a helyét a világban. Ő és munkatársai, először pszichés betegek lelki terápiájához dolgozták ki és alkalmazták  a saját életrajzzal való munkát. A pozitív tapasztalatok összegzése után, tulajdonképpen csak az utóbbi évtizedekben terjedt el szélesebb körben, azáltal, hogy elvált a terápiától és beilleszkedett a mentálisan egészséges emberek által használható önismereti, önfejlesztési gyakorlatok közé.

A munka lényege, az a felismerés, hogy az életút több lépésből álló, strukturált feldolgozása egy újszerű rátekintésre ad lehetőséget. A fókuszált figyelem, az életünk szeretetteljes, ítéletmentességre és elfogadásra törekvő szemlélése segít meglátni és tudatosítani a személyes életútban rejlő, életszakaszokon áthúzódó összefüggéseket, viselkedési mintázatokat, pszichés attitűdöket, ezáltal lehetőség teremtődik a változásra, fejlődésre, az önismeret mélyítésére.

A műhelymunka során a saját biográfiádból kiindulva, a biográfiai munka-módszereket önmagadon kipróbálva mélyítheted önismereti képedet és szakmai eszköztáradat.

A bevezető, ráhangoló “alapozó” alkalmak során „Pandora szelencéje felpattan” egy pillanatra és Te, résztvevőként  bepillanthatsz a biográfiai megközelítések színes forgatagába és megismerhetsz, megtapasztalhatsz közülük néhányat.

A hosszabb folyamatban átfogó képet kaphatsz az emberi élet általánosan jellemző fejlődési útjáról, törvényszerűségeiről, az e-mögött meghúzódó antropozófiai emberképről, valamint különböző szempontok, segítő kérdések, módszerek, eszközök,  művészi gyakorlatok segítségével végigtekinthetsz saját, személyes biográfiádon és elmélyülhetsz abban.  Így alkalmad nyílhat felismerni, megvizsgálni az életed során tapasztalt események és belső megélések közötti kapcsolódásokat, összefüggéseket, tudatosítani találkozások, emberi kapcsolatok, külső-belső változások, fordulatok jelentőségét életedben.

A folyamat fontos eleme és lehetősége, hogy az egyénileg átvilágított életút „eredményeit” a kiscsoportos munka során megosszuk egymással, mert így a társak elfogadó figyelme, empatikus, ítéletmentes hozzáállása segítheti az inspirálódást, újabb nézőpontok megismerését és további tudatosításra ösztönözhet.

Mindezek, egy jelent és jövőt alakító tényezőkként és szakmai eszköztáradat kiszélesítő lehetőségekként mutatkozhatnak meg számodra.

A részvétel feltételei 

Erre a kurzusra elsősorban azokat várjuk, akik valamilyen szakmai segítő foglalkozást végeznek (coachok, szervezetfejlesztők, terapeuták, pedagógusok, fejlesztők, pszichológusok, szociális munkások stb.), és szeretnének egy új megközelítéssel megismerkedni, új eszközöket és módszereket kapni, miközben önismereti utat vágynak járni.

Időbeosztás

A 2×1 napos alapozó lehetséges időpontjai:

  • 2021. szeptember 18. és 25. szombatok
    vagy
  • 2021. október 16. és 23. szombatok

 

A további folyamat 6 hónapon keresztül havonta egy szombati napon lesz.

Közte egyéni ill. kiscsoportos konzultációk, gyakorlócsoport alkalmak.

 

Képzési díj, fizetés feltétételek, kedvezmények 

Az alapozó 2×1 nap alapára: 50.000,- Ft

Támogatott ár: igénylés jelzése esetén 38.000Ft a kereteink lehetősége szerint

 

A további 6 alkalom alapára: 130.000,- Ft

Fizetési könnyítés két részletben

Támogatott ár: igénylés jelzése esetén 105.000Ft a kereteink lehetősége szerint

Képzők 

Révész Klára közgazdász, mentálhigiénés szakember, biográfiai konzulens

Az antropozófia meghatározó szellemi gerince az életemnek. Kb. 19 éve találkoztam először a biográfiai munkával és alapító tagja vagyok a Kerekasztal-körnek. Jelenlegi fő tevékenységem, hogy önismereti, önfejlesztő, mentális egészséget szolgáló biográfiai segítő beszélgetésekkel egyéni konzultációs formában támogatom, kísérem a hozzám fordulókat. Emellett 15 éve szervezek és tartok barátaimmal, kollégáimmal biográfiai műhelymunkákat.

 

Rédey Szilvia

Különböző megközelítésben önismereti utakat járok. Egyéni, páros, csoportos segítő beszélgetéseket folytatok. Fontos számomra az antropozófia. A Goetheanum által elismert holland és izraeli biográfia képzéseket végeztem. A Biográfiai Műhely tagjaként a közösséggel együtt gondolkodunk, fejlődünk, kínálunk műhelyeket. A Regionális Waldorf Gimnáziumban dolgozom.

 

Nagy Ágoston

Biográfiával 18 éve foglalkozom, a mellékgyakorlatokkal 22 éve. Szervezetfejlesztésben az 1990-es évek közepe óta több időszakomban voltam aktív, a Kerekasztal-Körnek és a Jövőképzőnek alapító tagja vagyok. A biográfiai munkát a mai kor emberéhez illő legkorszerűbb önismereti-önfejlesztő útként ismertem meg. 

 

További információk 

Rédey Szilvia redey.szilvia@gmail.com , +36303655141

Révész Klára

Nagy Ágoston nagy.agoston@kerekasztal.com, +36304290404

 

Elmúlt esemény

Esemény helyszine

Helyek száma: 15 (0 Maradt)

Szervező: Nagy Ágoston

Az esemény részletei

  • 2021.10.16. 00:00   -   2021.09.02. 00:00
Az esemény megosztása
Add hozzá a naptáradhoz