A vezetőképünk abból indul ki, hogy az a vezető, aki az életében valamiben előrébb jár, mint a körülötte lévők. Ez alapján tulajdonképpen mindenki vezető valamiben. Egy apa és egy anya is vezető a családjában.

Egy közösségben nem egy vezető van, hanem annyi, ahogy ember. Ez az Agilis coach kompetencia térkép a teljes ember kompetencia térképe. Hogyan lehetek az az ember, akinek a gondolatai, az érzései és a cselekvése összhangban van? Nem biztos, hogy ideális, nem biztos, hogy a lehető legtökéletesebb, de ahhoz a korhoz, ahhoz a kontextushoz, ahhoz a környezethez, adekvát és megfelelő és odavaló. Ha valami miatt ő előrébb van, mint a környezete, feszült lesz. Ha valamiért le van maradva, nagyobb a felelőssége, mint amit képességeivel át tud látni, akkor is feszült lesz.

Ez a térkép négy darab hármasságot tartalmaz. Mindegyik kvadránsban: az én, az én és a te, én és mi és én és a világ négyzetében a gondolat, érzés, akarat hármasság ismétlődik. 12 kategóriába soroltuk a kompetenciákat és mindehhez kidolgoztunk egy nagyon gyakorlatias skálát, ami ráadásul 3 dimenzióssá teszi a térképet. Ha érdekel a letölthető, nyomtatható változat, kérlek jelentkezz: szabolcs@emich.hu