A vezetőképünk abból indul ki, hogy az a vezető, aki az életében valamiben előrébb jár, mint a körülötte lévők. Ez alapján tulajdonképpen mindenki vezető valamiben. Egy apa és egy anyag is vezető a családjában.

Egy közösségben nem egy vezető van, hanem annyi, ahány ember. Ez a vezető kompetencia térkép a teljes ember kompetencia térképe. Hogyan lehetek az az ember, akinek a gondolatai, az érzései és a cselekvése összhangban van? Nem biztos, hogy ideális, nem biztos, hogy a lehető legtökéletesebb, de ahhoz a korhoz, ahhoz a kontextushoz, ahhoz a környezethez, adekvát és megfelelő és odavaló. Ha valami miatt ő előrébb van, mint a környezete, feszült lesz. Ha valamiért le van maradva, nagyobb a felelőssége, mint ahol ő tart, akkor is feszült lesz.

Ez a térkép négy darab hármasságot tartalmaz. Mindegyik kvadránsban: az én, az én és a te, én és mi és én és a világ négyzetében a gondolat, érzés, akarat hármasság ismétlődik. Megpróbáltuk 12 kategóriába sorolni a kompetenciákat és mindehhez kidolgoztunk egy nagyon gyakorlatias skálát, ami ráadásul 3 dimenziósság teszi a térképet. A letölthető, nagy felbontású változatért jelentkezz itt: szabolcs@emich.hu