Agilitás Mesterfokon

 Az agilis szerepkörben dolgozó vezetők, a SCRUM masterek, az agilis coachok e kor varázslói és művészei. Egy új művészeti ág, a szociális művészet képviselői. Ezzel a képzésünkkel az ő fejlődésükhöz szeretnénk hozzájárulni.

Kezdés: várjuk a jelentkezésed

 

Kezdés

várjuk a jelentkezésed

Helyszín

1023 Budapest, Bécsi út 25.

Felépítés

2 modul
1 modul = 3 hónap
Élő és online alkalmak

Míg sokan dolgoznak azon, hogy a tudatosságot, az együttműködés-fejlesztést, az önismeretet, a tiszta kommunikációt és az empatikus figyelmet külön-külön tanítsák, mi úgy tekintünk az Agilis munkakörnyezetre, mint ahol mindez egyszerre, a munkával integrálva fejleszthető.

A Jövőképző és az Art of Agile Kft. egy olyan képzésre hív, ahol nem az alap agilis fogalmakkal fogunk foglalkozni, hanem az agilitás mélyebb összefüggéseivel, az általa elérhető emberi és szervezeti transzformációval.

Ezek a készségek, tudások alapvetőek lesznek a jövő szervezeteinek működtetéséhez, így az agilis szerepek kigyakorlása valójában a következő korszak vezetői felkészítője.

Témakörök, amikkel foglalkozunk:

 1. Az agilis szerepek (scrum master, agilis coach, agilis vezető) tisztázása: határok, felelősségek, a szerep evolúciója, kompetencia felmérés.
 2. Az agilis szakember mint tanító és mentor – a tanítás és felnőtt tanulás alapjai, új csapat tanítása, új résztvevő tanítása, tanulás a felmerülő helyzetekből, a tanulás maximalizálása.
 3. Az agilis szakember mint coach – a coaching alapjai, az értő figyelem gyakorlata, személyes és csoportos coaching, szerepkörök coacholása. A figyelem és a kérdezés minőségének mélységei – eszközök a figyelem és kérdezéstechnika elmélyítéséhez, gyakorlásához.
 4. Az agilis szakember mint facilitátor – a faciltáció alapjai és eszköztára – eszközök, módszerek a hatékony ceremónia vezetéshez, facilitációs technikák a különböző ceremóniáknál. Variációk retróra, standupra.
 5. Az agilis szakember mint a konfliktuskezelés mestere – a konfliktusok felismerése, konfliktus szintjei, konfliktusok tudatos kezelése, eszközök a bizalom építésére.
 6. Az agilis szakember mint „change agent” – egyéni, csapatszintű és szervezetszintű változások természete, emberek és kapcsolataik fejlődése, új szokások építése, kommunikáció.
 7. Az agilis szakember fejlődése – tudatosság fenntartása, egyensúlyban levés, érzékelés – érzékenység fejlesztése, önismeret, egymástól tanulás – “A beavatkozás sikere elsősorban a beavatkozó belső állapotától függ.”

   

  Ezeket a témákat két modulon keresztül dolgozzuk fel, a kapcsolódás és figyelem és az átalakító képesség mentén. 

Képzési modulok

Ez a modul agilis szerepekhez nélkülözhetetlen érzékelési és kapcsolódási képességeket erősíti:

 • Érzékelés – mit észlelek és hogyan mélyítem a figyelmem?
 • Jelenlét – hogyan fokozom a csapat jelenlétét a közös alkalmakon?
 • Empátia – miként válok képessé egyre inkább felfüggeszteni az ítélkezést és a félelmet
 • Konfliktus tudatosság – mennyire érzékelem a kialakulóban lévő konfliktusokat és mit teszek amikor érzékelem őket?
 • Kommunikáció – mennyire vagyok tudatos a hatásomra a világban?

Kapcsolódás és Figyelem

Ez a modul az agilis szerepből fakadó átalakító képesség erősítésében segít:

 • Küldetés-érzékenység – hogyan tudatosítsam bátran, hogy valójában mire van szüksége a világnak tőlem és a csapatomtól?
 • Valódi transzformáció – hogyan segíthetem önmagam, a szervezet, a világ átalakulását?
 • Akarat ébresztése – miként tartsam fent az energiát, a motivációt egy hosszabb folyamatban?
 • Facilitálás – hogyan tudok gondos „tértartó” lenni a csapatomnak?
 • Mediáció – hogyan keretezzem át a konfliktusokat és kríziseket fejlődéssé? 
 • Coaching – milyen egy igazán értékes segítő beszélgetés? 

Az Átalakítás Képessége

A találkozókon lehetőséged lesz:

 • Az elméletet összekötni a gyakorlattal
 • Megtalálni a kapcsot a „tudom” és a „csinálom” között
 • Feldolgozni a témáidat, friss elakadásaidat
 • Interaktív gyakorlatokon keresztül tanulni
 • Új, kreatív módszereket megismerni (pl: impro, action learning gyakorlatok, szociális művészetek, circling).

A találkozók között:

 • Az előre kiküldött anyagokkal ismerkedhetsz (videók, cikkek, stb.).
 • A jelenlegi vezetői feladatodhoz leginkább illő, egyéni, páros vagy kiscsoportos feladatokkal kísérletezhetsz.
 • Szupervízión vehetsz részt.
 • Bekapcsolódhatsz olyan, a Jövőképző által szervezett alkalmakba, programokba, melyek ehhez a folyamathoz nem közvetlenül kötődnek.

Trénerek

Emich Szabolcs

Emich Szabolcs

szociokibernetikus, agilis mentor és IT guru

Vezetőként azt kerestem, miként válhat autentikus forrássá minél több munkatársam. Amikor vezetői tanácsadóvá, szervezetfejlesztővé váltam, a csapattá válás titkait kutattam. Az álmom az, hogy olyan szervezetek, közösségek létrejöttének legyek szemtanúja, melyek egy élhető és fenntartható jövő csírái lehetnek.

Molnár Károly

Molnár Károly

üzleti és agilis coach, tréner, szervezetfejlesztő

Küldetésem, hogy szervezetek biztonságos és értelmes agilis átszervezésében segédkezzek. Alakítsunk ki olyan energiagazdag, élettel teli munkakörnyezetet, ahol az egyén fejlődhet, és a munkaközösség adottságai legjavát állítja a világ szolgálatába.

Érdekel a program

Ha szeretnéd velünk felvenni a kapcsolatot, beszélgetni a képzés részleteiről, ha kérdéseid vannak, itt jelentkezhetsz. Programunkon 3 ösztöndíjas helyet biztosítunk. Kérjük, jelezd, ha ilyen támogatásra van szükséged! Válaszlevelünkben  elküldjük az Agilis coach kompetencia térképünket!

1 + 5 =