Barion Pixel

Szervezetek fejlődését támogatjuk értékes emberi kapcsolódások katalizálásával, inspiráló új képzetek megosztásával, az emberi akarat ébresztésével.

Képzéseink – Eseményeink

Életút törvények – biográfiáról, segítőknek

Időpont: 
A) 02.28, 03.12 (este), 03.13
B) 04.19 (este), 04.20, 05.04 

Hogyan segít a biográfia az Én-megismerésében? Mik az Ember szellemi, lelki fejlődésének törvényszerüségei? Hogyan tudom ezeket a törvényszerüségeket a segítői munkámban, saját életemben felfedezni, a továbblépéshez felhasználni?

Képzők: Nagy Ágoston, Osváth Andrea, Emich Szabolcs

Megtelt

Mediátorképzés

A jövő szervezeteinek közös jellemzője, hogy a korábbi főnök-szerepek egy jelentős részét a konfliktuskezelési eljárások veszik át. A szervezetek fejlődéséhez, jövőbe mutató átalakulásához ezért egyre nagyobb mértékben van szükség képzett belső mediátorokra, és általuk kialakított és vezetett konfliktuskezelési folyamatokra. Ezzel a képzéssel az ő fejlődésükhöz szeretnénk hozzájárulni.

Kezdés:   2023.09.13.
Helyszín: Rudolf Steiner Ház,
1026 Budapest, Riadó utca 2/b.
Trénerek: Kőrösi Ákos & Nagy Tibor

Megtelt

Fejlesztő tanácsadó  mesterkurzus 

Időpont: október – május (3×4 nap)

12 napba sűrítve szeretnénk átadni minden tudást és tapasztalatot azoknak a gyakorló tanácsadó kollégáinknak, akik az elmúlt években komoly érdeklődést tanúsítottak a Jövőképző szellemisége iránt, és társadalomformáló munkájukban felelősséggel akarnak részt venni.

Képzők és szervezők: Emich Szabolcs, Kőrösi Ákos, Nagy Tibor

Agilitás és SCRUM – online képzés és vizsgaelőkészítés

Akármerre nézel, az Agilitás fogalma mindenhol elér. Utánaolvastál, akár képzésen is jártál de még mindig keresed a lényegét. Miben segíti a cégek és közösségek és ezzel együtt az Ember fejlődését ez az impulzus? Hogy lehetne ezt a sok sok új kifejezést, fogalmat valahogy egyben látni, megérteni? 

Ajánlott programok, képzések

szerdánként 21:00

online – MAGYAR

Antropozófia - online stúdium

Korunk egyik legnagyobb beavatottja Rudolf Steiner, több, mint 100 évvel ezelőtt több ezer előadásában és számtalan könyvében bemutatta és közös nevezőre hozta a világ vallásait, szellemi irányzatait és korának tudományát. Életművével ismerkedve világossá válnak a természet jelenségei éppúgy mint az emberi társadalom változásai.

Szerda esténként a „Karmikus összefüggések ezoterikus vizsgálata” c. előadás sorozatával foglalkozunk és beszélgetünk korunk alapvető kérdéseiről.

A csoportot vezeti: Emich Szabolcs

2023.09.13-2024.02.14

élő- magyar

A szabadság filozófiája - Takáts Péterrel

Takáts Péter vezetésével a Szabadság filozófiájának feldolgozását kezdjük meg 6 részben, minden hónap második szerdáján, 17 órától a Göllner Mária regionális Waldorf Gimnázium Göllner termében.

Az idei tanévben tehát az alábbi napokon találkozunk:

szept. 13., okt. 11., nov. 8., dec. 13., Jan. 10.,  febr. 14.

Örömmel látjuk az érdeklődőket, de elsősorban azokra számítanánk, akik igyekeznek részt venni mind a 6 alkalmon, mivel az anyag nehéz és egymásra épül.

(Az előadások díja alkalmanként 2.000 Ft, időtartam 17-20 óra között. )

Jelentkezni emailben lehet: a.hedvig@tvnetwork.hu

2023.08.31.-2024.05.30.

online – angol

u-lab: Leading From the Emerging Future

This course is an introduction to a method called Theory U, developed at MIT, for leading such change in business, government, and civil society contexts worldwide.

What you’ll learn

  • Self-knowledge: The leadership that matters most
  • Capacities of deep listening, precise observation, and dialogue
  • Practices for creating innovations that generate wellbeing in society

Prerequisites: None

2024.02.08.-2024.02.09.

online – angol

u-lab 2x - Activating Prototypes for Systems Change

u-lab 2x is a four-month journey designed for teams to foster deep innovation. Through the course of five modules, teams are guided to apply the tools and methods of Theory U to grow their prototype idea, while learning alongside hundreds of other teams around the world.

u-lab 2x runs every year from February to May. Participation is by application only.

Friss cikkeink

Divergens, emergens, konvergens

Divergens, emergens, konvergens

A beszélgetéseinkben gyakran gyémánt vagy viccesen "batman" modellnek nevezzük a tértartás minőségeit vázoló képzetet. A különböző komplex facilitációs és tértartó módszerekben, tervezésben gyakran fordul elő ez a minta és tapasztalatom szerint csak több irányból...

A láng őrzése

A láng őrzése

Eredeti: https://medium.com/presencing-institute-blog/protect-the-flame-49f1ac2480ac Írta: Otto Scharmer Fordította: Emich Csenge Egy vonaton ülök a Räthische Railway vonatán, amely Pontresinából, a gyönyörű svájci Alpok magaslatáról tart hazafelé. Az olvadó...

Eseményeink Jövőképző tagoknak

Zárt csoport

PszichoDharma

Ön- és Világismereti Csoport

Ez a drámacsoport ma a legkorszerűbb felnőttképzési helyzet, amit elő tudok állítani.

Küszöbélményekkel foglalkozunk: A külső küszöbbel a külső megismerésben, a belső küszöbbel a befelé vezető utunkon, és a kapcsolatokkal, a találkozás misztériumával, mint a harmadik küszöb.

Idén tovább differenciáljuk a csoportot, és lépünk abban is, hogy ki-ki egyre inkább behozhassa a csoportba saját tudományát… ezáltal is kutatjuk, hogy mi is az, amit Szaturnusz-útnak szoktunk emlegetni.

Továbbra sincs előre meghatározott tanterv, az évkör és az életből felmerülő játékok vetik fel az aktuális kérdést, amelyhez keressük a válaszokat…

Helyszín: A Kékvölgy Waldorf Iskola Euritmia terme, 2009 Pilisszentlászló, Hrabina utca 8.
Csoportvezető: Kőrösi Ákos

Zárt csoport

Adaptív és szupervíziós találkozó

Jövőképző közösség

A Jövőképző célja egy olyan feladatközösség létregyakorlása, ahol ébredő és életfeladatának az emberek ébresztését kitűző egyének a gyakorlatban is megvalósítják, kikísérletezik a közös tanulás, közös tudatosodás, közös ébresztő munka korszerű formáit.

Ez a közösség most 40 emberből áll, sokan tanácsadók, szervezetfejlesztők és vannak akik más formákban dolgoznak önmaguk és mások ébresztésén. A találkozásaink oszlopát a havonta megtartott Adaptív-szupervíziós találkozók adják.

Időpontok: Minden hónap 3. szerdája
Csoportvezető: Jövőképző tagok

Kérdésed van?